Østfold fylkeskommune og Klima Østfold lanserer nå et unikt prosjekt hvor frivillige organisasjoner får gratis eksperthjelp til å bli miljøfyrtårnsertifisert og kutte energikostnader. Grip sjansen – bli en foregangsklubb i Østfold du også!
Frivillige idrettslag og organisasjoner i Østfold har nå en unik mulighet til å lære mer om hvordan kutte stømkostnader, styrke klimaengasjementet og oppnå Miljøfyrtårnsertifisering gjennom prosjektet Grønn Frivillighet.
Østfold fylkeskommune står bak prosjektet – Norges første i sitt slag – hvor deltakerne helt kostnadsfritt får profesjonell rådgivning og oppfølging fra erfarne eksperter innen frivillighet i idrett, kultur og organisasjonsliv.
Dette får klubbene:
- Gratis energirådgivning med befaring og detaljert rapport.
- Gratis Miljøfyrtårnrådgivning med bistand helt frem til sertifisering.
- Enkle og effektive verktøy og maler til energistyring og miljørapportering.
- Profesjonell oppfølging underveis.
- Mulighet til å redusere energikostnader betydelig.
- Bedre posisjon for støtte, sponsorer og omdømmebygging.
- Bonus på 10 000 kr ved oppnådd Miljøfyrtårn-sertifisering innen 31. mai 2026.
Informasjonsmøter – bli med digitalt!
Østfold fylkeskommune inviterer til digitale informasjonsmøter på Teams:
- Tirsdag 13. mai
- Kl. 12.00 - 13.00
- Kl. 20.00 - 21.00
- Torsdag 15. mai
- Kl. 12.00 - 13.00
Få enkel tilgang til Teams-lenkene via prosjektets hjemmeside: Grønn frivillighet - lenker til digitale møter.
Hvordan delta?
Påmeldingsfrist for å bli med i prosjektet er 30. mai 2025. Prosjektperioden varer fra juni 2025 til mai 2026.
Det kreves en egenandel på 3000 kr ved oppstart for organisasjoner som velger å bli Miljøfyrtårn-sertifisert. Egenandelen refunderes som en bonus på 10 000 kr ved godkjent sertifisering innen 31. mai 2026.
Les mer om kurset via disse to lenkene:
Dette sier deltakerne:
Østfold fylkeskommune har allerede kjørt et pilotprosjekt, med et lite knippe aktører. Tilbakemeldingene er utelukkende positive.
– Det gir oss ikke bare en bedre miljøprofil, men gjør oss også mer attraktive for sponsorer og gir oss muligheten til å spare energi og penger, sier Knut Erik Berg i Råde IL.
– Når frivilligheten blir en del av den grønne omstillingen, bygger vi ikke bare bærekraftige lokalsamfunn – vi ruster også regionen for fremtiden, sier Arild Bjørn Hansen, adm.dir og Lene Zimmermann Gjermundsen, fagansvarlig Bærekraft i SpareBank 1 Østfold Akershus.
– Frivilligheten er hjertet i lokalsamfunnet vårt. Med dette prosjektet gjør vi det enklere for lag og foreninger å ta ansvar for miljøet og samtidig spare penger, sier fylkesordfører Sindre Martinsen-Evje.
Sitatene er hentet fra Klima Østfolds hjemmesider: Grønn frivillighet - klimaostfold.no.
Prosjektet har flere kompetente rådgivere som står klare til å hjelpe deg – les mer om dem og prosjektet hos Klima Østfold: Gratis hjelp til lag og foreninger for å bli klimavennlige - klimaostfold.no.