Logo Norges idrettsforbund

Rekordoverskudd for Norsk Tipping gir rom for en etterlengtet anleggssatsing

Nyhet fra Norges idrettsforbund

Tirsdag 16. april kom Norges idrettsforbund med den gledelige nyheten om at Norsk Tippings overskudd økte med over 500 millioner kroner i 2023 - dette gir rom for en etterlengtet anleggssatsing!

Av det økte overskuddet vil 3 723 millioner kroner bli fordelt til idrettsformål, dette tilsvarer en økning på 288 millioner kroner fra 2022. 

I tillegg til overskuddet, viser også en fersk rapport fra Oslo Economics at antallet nordmenn med pengespillproblemer har blitt halvert fra 2019 til 2022. Rapporten viser at dagens regulering av pengespillmarkedet sparer staten for inntil 50 milliarder kroner i løpet av ti år; når det blir færre pengespillavhengige, blir det færre saker for rettsvesenet, færre som søker hjelp fra hjelpeapparat og færre som faller fra arbeidslivet og sykemeldes. Reduksjonen av nordmenn med pengespillproblemer samt det økte overskuddet indikerer at enerettsmodellen og myndighetenes ansvarlige pengespillpolitikk fungerer.

Åpner døren for satsing på bygging og rehabilitering av idrettsanlegg

Norsk Tippings rekordresultat for 2023, sammen med nedgangen i pengespillproblemer, er en gledelig utvikling. Det åpner døren for en omfattende satsing på bygging og rehabilitering av idrettsanlegg, i tråd med regjeringens mål. Den nye anleggssatsingen vil forhåpentligvis bidra til å motvirke dagens anleggsmangel. Konstituert idrettspresident Arne Bård Dalhaug understreker viktigheten av investeringer i anlegg for å sikre at alle barn har muligheten til å delta i idrettsaktiviteter.

Lavere investeringsnivå under og etter pandemien

Investeringsnivået for bygging og rehabilitering av idrettsanlegg har vært vesentlig lavere under og etter koronapandemien enn det var i årene fram mot 2020. Norges idrettsforbund har nå en klar forventning til at staten bidrar til å snu den negative trenden slik at det blir fart på anleggsbyggingen. Håpet er at midlene kan utbetales mens anleggene bygges, og ikke flere år etter at anlegget er ferdigstillt.

Ønsker du å lese mer?

Du kan lese hele nyhetssaken på nettsiden til Norges idrettsforbund: Rekordresultat for Norsk Tipping gir rom for en etterlengtet anleggssatsing – idrettsforbundet.no (publisert 16.04.24).