Logo med teksten 'årets idrettsanlegg 2024' i svart og gult. Det grafiske elementet inneholder en stor gul 'A' som står på spissen med en svart sirkel som representerer en ball på toppen, noe som gir inntrykk av en person i bevegelse eller en sportsaktivitet.

Tid for å kåre "Årets idrettsanlegg 2024"!

Søknadsfrist 30. april 2024.

Kjenner du til et idrettsanlegg som virkelig skiller seg ut? Hvert år deler BAD, PARK og IDRETT ut prisen "Årets idrettsanlegg", og nå har du muligheten til å nominere ditt favorittanlegg!

Prisen Årets idrettsanlegg er et samarbeid mellom BAD, PARK og IDRETT, Norges idrettsforbund og Kultur- og likestillingsdepartementet. Prisen tildeles et idrettsanlegg som fyller idrettslige behov på en fremragende måte samtidig som det bidrar til idrettsglede for alle. Målet med prisutdelingen er å sette søkelys på vellykkede anlegg som kan være til inspirasjon for fremtidige anleggsbyggere. 

Vinneren av Årets idrettsanlegg 2024 tildeles en pengepremie på 30 000 kroner. I tillegg mottar vinneren en plakett som kan monteres på et hensiktsmessig sted på anlegget. Prisen tildeles anleggseieren. 

Kriterier

I vurderingen av søknadene vektlegger juryen: 

  • Hvordan brukerne er inkludert i planleggingen av anlegget.
  • At anlegget er tilpasset den planlagte aktiviteten på god måte og at anlegget er godt tilrettelagt for alle brukergrupper.
  • At anlegget er inkluderende og fungerer som en god møteplass på tvers av kjønn, alder og funksjonsnivå.
  • At anlegget har en god arkitektonisk utforming og et godt samspill med omkringliggende miljø.
  • At bærekraft er vektlagt i beliggenhet, materialvalg og i valg av energiløsninger.
  • At det er valgt kostnadseffektive løsninger under bygging og i driftsfasen.

Søk

Søknadsfrist: 30. april 2024. Mer informasjon om søknadsprosedyren finner du på nettsiden til BAD, PARK og IDRETT: Årets idrettsanlegg 2024 - badparkidrett.no.

Tidligere vinnere

Du kan lese om de tidligere vinnerne av prisen via snarvei-menyen under.