Bilde av sommerstudentene

Studenter skal jobbe med idrettsanlegg i sommer

Bli bedre kjent med våre sommerstudenter!

Marianne, Randi, Sara og Ole Jørgen skal jobbe med selvstendige prosjekter til godeidrettsanlegg.no nå i sommer.

Studentene vil i sommer arbeide med et selvvalgt prosjekt innenfor temaet idrettsanlegg. Arbeidet skal gi studentene verdifull erfaring og kunnskap innenfor idrettsanleggenes spennende verden, og forhåpentligvis inspirere til videre arbeid med idrettsanlegg. I denne artikkelen kan dere lese mer om studentene og deres prosjekter.

Hva skal studentene jobbe med i sommer?

  • Ungdommers ønsker og behov ved idrettsanlegg er temaet til Marianne sitt prosjekt. Hun skal blant annet se på hvilke anlegg som ønskes av ungdom, utvikling av unges aktivitetsvaner og treningsmotiver og idrettsanleggs samfunnsnytte.
  • Randi skal se på inngrep i naturen for bærekraftig bruk og bevegelse. Hvordan skal en tilrettelegge uten at det går på bekostning av naturen, er et av mange spørsmål hun skal se nærmere på.
  • Støy på motorsportsanlegg er temaet til Sara. Hun skal blant annet se på hvordan motorsportforbundet jobber for å håndtere dette.
  • Friluftslivsanlegg og støy på snøproduksjonsanlegg er noen av temaene Ole Jørgen skal innom i sommer. Han skal også skrive en populærvitenskapelig artikkel om masteroppgaven han leverte i våres.

Hvem er sommerstudentene?

Studentene har en bred utdanningsfaglig og idrettslig bakgrunn. Marianne skal skrive master i idrettsvitenskap til høsten og har tidligere gjennomført et årsstudium i psykologi og et i sosiologi. Hun er tidligere håndballspiller, og har tidligere erfaring fra styreverv i idrettslag og arbeid som aktivitetsleder, hvor hun blant annet har jobbet med sportslig og utenomsportslig utvikling av idrettslag og anlegg. Randi har fullført første året på en toårig master i idrettsvitenskap. Hun er aktiv innen fotballen, både som spiller og som trener for NTNUI, og har tidligere i år vært del av teamet rundt Studentlekene i Trondheim som logistikkansvarlig.

Sara har akkurat fullført en bachelorgrad i samfunns- og idrettsvitenskap. Sykling er en av Sara sine interesser, og ved siden av studiene holder hun spinningtimer på Sit Trening. Ole Jørgen har nettopp skrevet en masteroppgave om snøproduksjonsanlegg og har ved siden av studiene tidligere også jobbet med godeidrettsanlegg.no. Ole Jørgen er aktiv orienteringsløper i NTNUI.

Hva ser studentene frem til?

Marianne gleder seg til å bli kjent med nye kollegaer og å jobbe med det langsgående prosjektet. Hun forteller at ettersom ungdomsidrett er noe hun interesserer seg for, så ser hun også frem til å sette seg inn i dette temaet og undersøke det fra et anleggsperspektiv. Randi ser frem til å jobbe med det langsgående prosjektet, fordi det kombinerer to tema hun syns er veldig interessante: miljømessig bærekraft og sosial bærekraft. Dette i form av at alle skal få muligheten til å ha en aktiv og helsefremmende livsstil.

Sara ser mest fram til å få nye aspekter på hva et idrettsanlegg er. Som idrettsvitenskapstudent sier Sara at hun kun har vært bruker av anlegg, og dermed ikke har hatt så god kjennskap til prosessen fra ide til virkelighet. Ole Jørgen ser frem til en hyggelig sommer sammen med teamet på godeidrettsanlegg.no. Ole Jørgen har jobbet med nettsiden siden 2021 og meddeler at han har lært masse om idrettsanlegg og sier han fortsatt har mye igjen å lære.