Anleggsnyheter ikon

Anleggsnytt fra særforbundene uke 25 – 2024

I denne ukens anleggsnytt kan du lese om nyheter fra Norges Cricketforbund, Norges Cykleforbund og Norges Fotballforbund.

Norges Cricketforbund får bevilget 2 millioner kroner til cricketfasiliteter i Oslo

Gladnyhet fra Norges Cricketforbund! Forbundet har mottatt en generøs bevilgning på 2 millioner kroner over revidert budsjett for å forbedre cricketfasilitetene i Oslo. Denne bevilgningen som er gitt av byrådet, vil bli brukt til å forbedre garderobeløsninger, toalettfasiliteter og publikumsfasiliteter i Oslo. Disse midlene vil bidra til å skape bedre fasiliteter for både kamper og treninger for cricketsporten.

- Dette er et stort skritt fremover i vår innsats for å fremme cricket i Norge, og vi er utrolig takknemlige for denne muligheten, forteller Yousuf Gilani, president i NCF.

Les hele nyheten på Norges Cricketforbund får bevilget 2 millioner kroner til cricketfasiliteter i Oslo | Norges Cricketforbund (cricketforbundet.no) (Publisert: 13.06.24).

 

Nilsbyen Terrengsykkelpark er offisielt åpnet

Lørdag den 15. juni var det offisiell åpning av Nilsbyen Terrengsykkelpark i Trondheim. Terrengsykkelparken i Nilsbyen har vært i drift fra 2020, men nå er parken ferdig som planlagt. Med stort engasjement blant de yngste og en voksende klubb, er det ingen tvil om at anlegget rekkrutterer folk i alle aldre. 

Lørdag var prominente gjester til stede på åpningen. Blant annet Kent Ranum, ordføreren i Trondheim, var på plass og fikk æren av å klippe snoren. NCFs generalsekretær var også til stede, og takket TVK og initiativtakerne for den fantastiske jobben de har gjort med parken. Trial-syklistene Eirik Ulltang og Joachim Skjævestad sto for spektakulær underholdning med sitt MOOV show.

Gratulerer med det ferdige anlegget! Nå er det bare å ta fatt i sykkelen og ta turen innom Nilsbyen Terrengsykkelpark. Terrengsykkelparken er gratis for alle syklister, uansett om man er medlem av klubb eller ikke. 

Hele nyhetssaken om Nilsbyen Terrengsykkelpark offisielt åpnet - sykling.no finner du på Norges Cykleforbund sine hjemmesider. (Publisert: 18.06.24).

 

Nye 40 millioner kroner skal deles ut til klubber og anleggseiere

Handelens Miljøfond og NFF har delt ut 40 millioner kroner til klubber og anleggseiere rundt om i landet. Neste år skal det deles ut 40 nye millioner.

I mars åpnet Handelens Miljøfond og NFF opp for at klubber og anleggseiere i Norge kunne søke om støtte til fysiske barrierer og andre tiltak for å sikre at dagens gummigranulat og fremtidige bærekraftige ifyll forblir på kunstgressbanen.

Nå er midlene for første runde fordelt, og dermed har 40 millioner plastposekroner funnet veien ut til små og store klubber og anleggseiere rundt om i landet. Klæbu IL er blant søkerne som har fått innvilget støtte fra Handelens Miljøfond i første runde.

Fysiske barrierer er det mest effektive, og også det klart dyreste tiltaket for å redusere svinnet av gummigranulat fra kunstgressbaner, som er anslått til rundt 1500 tonn per år.

Les hele nyhetssaken på - Betydelig miljøgevinst - Norges Fotballforbund (Publisert: 20.06.24).